شومینه

                                                    

مختصری از شومینه

شومینه، ساختاری معماری درون دیوار برای نگه‌داشتن آتش و سیستم گرمایشی است که به منظور گرمادهی، و به خصوص در گذشته به‌منظور پخت‌وپزبه کار می‌رفته است. آتش در مجمر یا آتش‌دان قرار می‌گیرد؛ گازها و ذرات ناشی از آتش، از طریق دودکش یا لوله‌هایی خارج می‌شوند. شومینه‌ها از امکانات مرکزی خانگی هستند، چراکه شعله‌ها و صدای ترق‌وتروق‌شان آرام‌بخش است، حتی هنگامی که بدان‌ها برای گرما یا پخت‌وپز نیاز نباشد. طاقچهٔ بالای شومینه‌ها کانون توجه دکوراسیون داخلی است.

امروزه نحوه و شرایط استفاده از شومینه به طور محسوسی با نحوه و شرایط استفاده آن در زمانهای گذشته متفاوت تر شده است. پیشینیان ما با استفاده از هنر خود، شومینه هایی از گل و یا گچ می ساختند و در درون دیوار خانه ها تعبیه می کردند و برای گرم کردن و روشنایی و همچنین برای آشپزی و پخت و پز از آن استفاده می نمودند و سوخت آن نیز چوب و شاخه خشک درختان بود. اما امروزه شومینه ها اغلب به عنوان یک عنصر تزئینی و نقطه توجه در دکوراسیون داخلی و محل گپ و گفتگو های جمعی به کار می رود که یک حالت زیبا و آرامش بخش را با نور و رقص شعله آتش ایجاد می کند.

در مدلهای سنتی و در خانه های قدیمی ذغال سنگ یا چوب به صورت رو باز برای ایجاد گرما سوزانده می شد. اما این روش در مقایسه با وسایل گرمایشی امروزی از بازده پایینی برخوردار بود، بنابراین امروزه استفاده از آن به عنوان یک منبع گرمایشی اولیه، کاهش یافته است.

لازم به ذکر است که تمامی سوختهای قابل اشتعال همانند زغال سنگ، چوب، نفت و گاز نیاز به تمهیداتی داشتند تا گازهای حاصل از احتراق و اشتعال به هوای خارج از شومینه منتقل شود. علاوه بر جنبه زیبایی و دکوراتیوی، شومینه های سنتی نیاز به شرایط ساختاری و ایمنی مهمی داشتند. اینگونه شومینه ها باید طوری طراحی می شدند که بتوانند دود و سایر آلاینده ها را براحتی به محیط بیرون هدایت کنند. علاقه های ویژه طراحان فضاهای داخلی در ارتباط با شومینه های سنتی، توجه به ابعاد و مقیاس شومینه، پرداخت دیوار اطراف شومینه، طراحی قطعات و کف شومینه و آراستن لوازم فرعی شومینه بود.

امروزه با ورود و پیشرفت علم و تکنولوژی، شومینه های سنتی و کلاسیک قدیمی، دیگر جایگاهی برای خودنمایی در منازل ندارند و به جای آن شومینه های نسل جدید از جمله شومینه های الکلی، شومینه های تبخیری و شومینه های برقی جدیدترین و مبتکرانه ترین سیستم های نمایشی و گرمایشی هستند که در زمستانها علاوه بر گرمابخشی به محفل خانه ها، در تابستانها نیز قابل استفاده می باشند و جالب است بدانیم که روز به روز به استفاده کنندگان از این شومینه های نسل جدید و شومینه های مدرن افزوده شده و طرفداران زیادی در بین دوستداران هنر معماری و دکوراسیون داخلی پیدا کرده است. این قابلیت ها، شومینه های برقی و سایر شومینه های نسل جدید را از اجزاء لاینفک دکوراسیون داخلی منازل نموده است

لغت شناسی
شومینه یك واژه خارجی است. با اینكه در كشورما در قدیم انواع شومینه مخصوصاً نوع چوبی آن زیاد استفاده می شده ما واژه خاصی برای آن سراغ نداریم و از همین لغت خارجی استفاده می كنیم. شومینه به معنای دودكش است و منظور از آن فضای اجاقی است كه بسیار به كار برده می شود. امروزه نوع هیزمی و گازی آن در خانه های لوكس و در اتاق های نشیمن بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

شومینه ها از چند بخش تشکیل شده اند. بهتر است ما هم مانند دکوراتورها از اجزای داخلی آنها مطلع باشیم:

1.فونداسیون :سطح زیرین شومینه را تشکیل می دهند و از فونداسیون اصلی ساختمان ساخته می شوند.

2.حفره خاکستر / جعبه خاکستر::این قسمت اختیاری است و حتما لازم نیست که در یک شومینه بکار برود. محلی است برای ریختن خاکستر تا بعدا موقع نظافت خالی شود.

3.شومینه داخلی: این قسمت جایی است که چوب ها در آن قرار می گیرد.

4.شومینه خارجی:این قسمت مقابل جعبه خاکستر قرار گرفته است.

5.جعبه آتش: محفظه در برگیرنده آتش و قسمت جلوی آن جعبه آتش نامیده می شود.
6.هوا کش : این قسمت گازها و دودهایی که از سوختن چوب در شومینه ایجاد می شود را به بیرون از خانه منتقل می کند.

 

شومینه های حجاری شده توسط این شرکت با بالاترین دقت و کیفیت ،با استفاده از مرغوب ترین سنگ های حال حاضر ایران و در انواع و ابعاد مختلف با به کار گیری حجاران زبردست ، تحت نظارت خبره ترین استاد کاران مورد تایید میراث فرهنگی، حجاری می گردد.

 شما می توانید با تکمیل فرم درخواست هر یک از محصولات زیر،درخواست خود را به اطلاع این شرکت رسانده و یا اینکه طرح پیشنهادی خود را بر اساس فرم مندرج در بخش سفارشات حجاری مطرح کنید تا در اسرع وقت شرایط ساخت ، قیمت و زمان تحویل از سوی شرکت اعلام گردد.

  • فیلترها
bsaf1
شاخه: شومینه
تولیدکننده: شرکت باستیان
bsaf2
شاخه: شومینه
تولیدکننده: شرکت باستیان
bsaf3
شاخه: شومینه
تولیدکننده: شرکت باستیان
bsaf4
شاخه: شومینه
تولیدکننده: شرکت باستیان
پکنتهرانآنکارالندنواشنگتن